جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

تاثیر رژیم غذایی در کنکور

دستیابی به موفقیت در کنکور نیازمند رعایت مواردی کلیدیست که رعایت رژیم غذایی سالم است یکی از اصلی ترین آن ها می باشد زیرا برای یک فرد کنکوری، رژیم غذایی سالم می‌تواند نقش بسیار مهمی در بهبود عملکرد ذهنی، حفظ انرژی و تمرکز ایفا کند که این رژیم بهتر است به گونه‌ای طراحی شود تا نیازهای مغزی و فیزیکی بدن در مواجهه با استرس‌ها و فشارهای روانی (خصوصا) روزهای نزدیک به کنکور برطرف شود.
مطالعات نشان می دهند که تغذیه نامناسب می تواند سبب افت عملکردهای مغز نظیر عدم تمرکز کافی، تضعیف حافظه، خستگی مضاعف و کاهش یادگیری در افراد گردد و از سوی دیگر رژیم غذایی بهینه ضمن کمک به حفظ سلامتی و جلوگیری از بیماری ها و مشکلات می تواند موجب شود تا دانش آموزان در ساعات بیشتر و با کیفیت مطلوب تری به مطالعه دروس در طول دوره های طولانی مطالعاتی بپردازند؛ از همین جهت در این مقاله به صورت جامع به بررسی این موضوع برای شما عزیزان می پردازیم:

۱. هیدراته بمانید

شاید آب مهم‌ترین بخش رژیم غذایی باشد چون که کم‌ آبی می‌تواند تأثیر منفی بر تمرکز و حافظه داشته باشد. توصیه می‌شود که افراد کنکوری حداقل 8 تا 10 لیوان آب در روز مصرف کند ولی در نظر داشته باشید که این حجم آب مصرفی باید به صورت پراکنده در طول شبانه روز مصرف شود.

همچنین استفاده از آب میوه‌های طبیعی و چای سبز (که آنتی‌اکسیدان‌ها و کافئین ملایم دارد) نیز می‌تواند مفید باشد.

۲.از هرم غذایی متنوع غافل نشوید:

در هر وعده غذایی خود ترکیب مناسبی از کربوهیدرات‌ها، پروتئین ها، ویتامین ها، چربی ها و فیبر قرار دهید تا سطح انرژی شما پایدار بماند؛ همچنین در برنامه روزانه و هفتگی تنوع غذایی داشته باشید تا تمام ریزمغذی‌ها و ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری به بدنتان برسد.

۴. حجم وعده غذایی یا تعدادشان؟ مسئله این است!

متاسفانه بسیاری از افراد هنگامی که صحبت از رژیم غذایی سالم می شود به جای کنترل وعده های مصرفی سعی بر حذف کردن آن ها دارند در حالی که پژوهشات نشان داده اند حذف وعده های غذایی نه تنها کمک کننده نیستند بلکه علاوه بر کمبود انرژی و گرسنگی  منجر به بروز بیماری های مختلف و افزایش وزن در فرد میگردند به همین جهت پیشنهاد ما به شما این است که اگر در کنار حفظ سلامتی به ثابت نگه داشتن وزن نرمال اهمیت می دهید، حجم وعده های خوراکی را کاهش داده و تعداد آن ها را افزایش دهید و در ساعات مختلف روز، سعی کنید وعده‌های غذایی سبک و متعادل مصرف کنید تا انرژی شما در طول روز پایدار بماند.

۵. با کمک روان شناس عادات غذایی بد را حذف کنید

برخی عادات بد غذایی بیانگر الگویی ناسالم در چرخه عادات ما و حتی تبدلی شدن به اعتیاد مصرفی می باشد برای نمونه استفاده از شیرینی‌ها و غذاهای فرآوری‌شده می‌تواند باعث افت انرژی سریع و کاهش تمرکز شود. این نوع مواد غذایی ممکن است به دلیل افزایش فوری قند خون، احساس خستگی و خواب‌آلودگی ایجاد کنند.

کمک گرفتن از یک متخصص روانشناس جهت ترک عادات بد غذایی می تواند بسیار کارآمد باشد تا با جلوگیری از اعتیاد به پرخوری یا مصرف بیش از اندازه خوراکی های با قند مصنوعی به شما زندگی سالم تری هدیه دهد.

۶. از پلنر غذایی غافل نشوید

یکی از مزیت های دفتر برنامه ریزی پیشگامان آنالیز غذای دریافتی شما طی مدت زمان چند ماهه می باشد که تغذیه شما در وعده های اصلی و فرعی را مدیریت می کند.

۷. تحت نظارت متخصص تغذیه باشید

بهره بردن از یک کارشناس جهت رعایت رژیم غذایی منحصر به فرد کمک می کند تا دانش اموزان متناسب با شرایط فردی از تغذیه ای سالم جهت پیشبرد یک سبک زندگی ایده آل استفاده کنند.

اسکرول به بالا